torsdag 21. mars 2013

Kyllingkjøttkaker med ertestuing, poteter og kålstuing



Noen dager er det meksikansk, andre dager en blanding av mine spanske gener i middagen, av og til tipper vi litt over på sterke varianter...men av og til er det ingenting som er bedre en god tradisjonell norsk middag.

Så jeg hadde fire gryter på samtidig, og løp rundt på kjøkkenet som en gal mens jeg lagde middag, ( ja dårlig planlegging). Men godt ble det!

En god variant av kjøttkaker, er kyllingkjøttkaker. Har du ikke prøvd det, så må det prøves!

Kyllingkjøttkaker
  • 1 pk kyllingkjøttdeig
  • 1 dl griljermel
  • 1 egg
  • masse krydder
Bland alt sammen i en bolle for hånd, og pøs på med masse krydder! Salt, pepper, muskat, provence...det som falleri  smak! Form deretter små boller med en skje, og stek i smør på litt over middels varme til de får en god stekeskorpe.
Lag brun saus, og la kjøttkakene trekke oppi sausen et par minutter før servering.

Kålstuing
  • 600 g hodekål
  • 1 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 1/4 ts malt muskat

Kok kålen i store biter med lettsaltet vann. Kok den til den er plitt middels mør. Hell av vannet. Lag hvit saus slik man pleier, ved å starte med smør og mel og deretter spe på med melken. Når sausen er ferdig kokt opp, ha i kålen og smak til med salt, pepper og muskat.

Ertestuing
  • 4 dl erter
  • 1 ss smør
  • 1 1/2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker

Hvis du kjøper de på boks, trenger du ikke å bløtlegge de over natten.
Starte med å smelte smøret i en kjele, rør inn melet. Tilsett ertene og la småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og sukker. Voilà!

Var det ikke enkelt?
 Her er det mye som skjer på engang, så det kan være lurt å planlegge. Jeg serverte med kokte poteter og tyttebærsyltetøy i tillegg.



Que Aproveches!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar