lørdag 5. januar 2013

Sunne knekkebrød




Åh milde himmel! Dette må være de beste knekkebrødene jeg har smakt i mitt liv. De er tatt fra Manuela sin kokebok "Gjærbakst". I kokeboken hennes finnes det haugevis med sukkersøte fristelser, og en sunn oppskrift på knekkebrød. Vi gikk for den sunne oppskriften, og jeg angrer ikke. Knasker i meg knekkebrød dagen lang, og med god samvittighet siden det er kjempesunt!

Enkelt å lage er det også, så her er det bare å skrive ned hva du trenger:

  • 4 dl havregryn
  • 4 dl sammatl grov rugmel
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss honning
  • 7 dl vann
Det første du gjør er å forvarme ovnen på 180 grader, du skal bruke varmluft.

Ha alle ingrediensene i en bolle og rør det godt sammen. 

Fordel deigen deretter i tre deler som fordeles på tre bakepapir som du legger på bordet.

Etter å ha fordelt deigen, tar du bakepapir over deigene igjen, og ruller forsiktig med en kjevle for å flate det ut. 

Legg bakepapiret deretter over på et stekebrett, og fjern forsiktig av det øverste bakepapiret. 

Del deigen i like deler med et pizzahjul og stek alle tre brettene samtidig på varmluft.

Det stekes i 40 minutter. Deretter tar du ovnsdøra på gløtt og lar det steke 10 minutter til. Steng ovnsdøra og la det stå ytterligere 10 minutter til. 






 Så er det bare å nyte en crunchy sunn frokost med litt pålegg på! Que aproveches! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar