søndag 24. februar 2013

Minipavlova med sitronkrem og friske bær



Her om  dagen hadde jeg mine flotte svigerforeldre på besøk. Min mann og svigefar disket opp med fantastisk tre retter med Scampi og Breiflabb. Det var bedre en noen restaurant mat! Til dessert serverte jeg den enkle og friske minipavloaen med bær, som med en liten ekstra touch av sitronkrem løfter det hele. Den er fra flotte Trine sin matblogg.

Passer perfekt en sommerdag, eller når du vil gjøre litt mer en bare en enkel marengskake. 

Du trenger til 4: 

  • 2 egg
  • 100 g sukker
  • 200 g creme fraiche
  • 1-2 ts sukker
  • saft av en 1/2 sitron
  • skallet av en 1/2 sitron
  • friske bringebær og blåbær
  • melis
  • mynte eller sitronmelisse til pynt ( kan sløyfes).


1. Sett ovnen på 120 grader varmluft.
2. Skill eggene og pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en løs marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til det blir stivt.
3. Ha marengsen i en sprøytepose eller plastpose og sprøyt ut små «reder» (ca 8 cm i diameter, med en ekstra «runde» langs ytterkanten) på bakepapirkledt stekebrett.

4. Stekes på varmluft 120 grader i ca 50-60 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl pavlovaene på rist.  
 5. Så starter du på sitronkremen: Vask sitronen, tørk med litt kjøkkenpapir og riv skallet. Press deretter ut sitronsaften.
6. Smak til creme fraiche med sukker og sitronsaft.
7. Stivpisk blandingen med en håndmikser/stavmikser. 
8. Når det skal serveres, fordeler du sitronkremen på pavlovaen, pynter med bær og drysser litt melis over til slutt. 

Que aproveches! 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar