torsdag 22. november 2012

Blomkål gratinade



Det finnes ikke en enklere middag å lage. Til og med mine kjære amerikanske venner hadde smakt denne engang når de besøkte et norsk par, og de husket forsatt hvor godt det smakte. Det ser kanskje ikke flott ut dandert på tallerkenen, men smaken veier opp!



Blomkål gratinade er typisk norsk, men det er alikevel veldig få som har hørt om det. Vil du ha en god enkel middag? 

Til to trenger du : 
  • En blomkål
  • 1/2 Pakke med bacon
  • 1/2 Purreløk
  • Smør
  • 5ss hvetemel
  • 3 1/2 dl melk
  • salt og pepper
  • strimlet ost
1. Del blomkål i store biter og kom dem i vann i ca 10min. Ha i 2 ts salt per liter. 

2. Kutt bacon i strimler og stek på panna.

3. Kutt vårløken i biter.

4. Lag hvit saus: Dette gjør du ved å smelte 3 ss smør i en kjele, tilsett melet og bland det fort sammen. Tilsett melken litt og litt, og pass på at du rører den klumpfri. La det småkoke i fem minutter, smak deretter til med salt og pepper. 

5. Ha blomkålen i en ildfast form, strø over med purreløk og bacon. Hell deretter sausen over, og dryss med ost på toppen. 

6. Stekes i 15 minutter på 200 grader. 

Bon Apetitè!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar