mandag 12. november 2012

Panna Cotta med hvit sjokolade og bringebærcoulis









Panna Cotta, høres alltid så veldig komplisert og fancy ut, MEN det er ikke så vanskelig å lage som man tror, og en perfekt dessert hvis du skal ha gjester. Det kan også lages dagen før, så da slipper du å stresse når gjestene er rett rundt svingen. 

Jeg og en god venninne inviterte noen damer på besøk på lørdag for å prøve oss som mester kokker. Og da passet det godt å prøve seg på en Panna cotta. Denne er fra Trines fantastiske matblogg, og er med hvit sjokolade i. Nam sa du?! 

-Du trenger til 4 stk: 

Panna cotta
  • 4 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 2 gelatinplater
  • 100 gram hvit sjokolade
Bringebærcoulis
  • ca 200-250 gram bringebær
  • ca 2 ss sukker
  • sitronsaft

-Legg gelatinen i vann i ca 5 minutter. Det står på gelatinplate pakkene hvor mye vann du skal ha.
- Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha de oppi en liten kasserolle sammen med fløten. Her er det lurt å passe på at vaniljen blir godt blandet ut.
-Varm fløten opp mot kokepunktet og avkjøl den noe. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i fløten, til gelatinen er helt oppløst. 
-Hakk sjokoladen opp i noenlunde like store biter. Ha sjokoladen oppi fløten og rør jevnt og trutt til sjokoladen er helt oppløst. Dette er et kritisk punkt da sjokoladen kan “korne” seg dersom fløteblandingen er for varm.
-Hell blandingen i 4-5 porsjonsglass og sett til avkjøling. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den er stivnet. De bør stå i alle fall i 4-6 timer, men gjerne over natten. 

-Kok opp bringebær og sukker (smak til).Jeg hadde 250 g bringebær, siden 200 g ble et litt for tynt lag. La det småkoke i ca 5 minutter og press deretter blandingen gjennom en fin sil til en glatt saus. 
-Kok sausen videre til mengden er omtrent halvert. Avkjøl coulisen og smak til med friskpresset sitron.

-Ta ut panna cottaen fra kjøleskapet ca en halvtime før servering, slik at alle de gode smakene kommer til sin rett. Ha på coulisen, pynt gjerne med friske bær eller noe grønt – og server!




Konklusjon: Var min første Panna Cotta og det gikk helt fint. Så vil anbefale denne på den sterkeste! Nydelig smak er det også, vanilje og bær er alltid en sikker vinner! 

5+

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar