fredag 7. desember 2012

Julekaker: Brente Mandler







Jeg har vokst opp med mamma sine fantastiske brente mandler. De sklir ned på høykant, og er en kjempe gave til venner og kjøre pakket inn i litt papir med et koselig kort. I år ble det ikke til noen gave, jeg er så egoistisk og beholder alt selv, det er så altfor godt!





Brente mandler er kjempe lett å lage, eneste er at du må ha litt tålmodighet under røringen. 
Du trenger:
  • 700 gr mandler
  • 300 gr sukker
  • 1 dl vann
  • 2 ss smør
1. Legg mandlene på et brett og rist dem i ovnen ved 200 grader i ca 10-12 minutter. Pass på at de ikke brenner seg, så rør litt i det av og til.
2. Bland vann og sukker i en kjele, kok opp og la sukkerlaken koke i 2-3 minutter.
3. Ha i de ristede mandlene.
4. Rør hele tiden, rør til sukkeret rundt mandlene krystaliseres og mandlene har fått et "grått" utseende. 
5. Rør videre til sukkeret smelter igjen ( kan ta litt tid), og får en gjevn karamellfarge. Bruk ikke forsterk varme! 
6. Bland deretter i smøret
7. Smør benkplaten med soyaolje (eller en olje som ikke smaker). Hell blandinen på bordet og ta mandlene fra hverandre. La avkjøles! 






Knasende godt, og spises altfor fort! 


 

2 kommentarer:

  1. Flinka! Dette SKAL jeg lage til mormor i julegave :D Vet du ca. hvor lang tid det tar?

    SvarSlett