fredag 7. desember 2012
Julekaker: Brente Mandler
Jeg har vokst opp med mamma sine fantastiske brente mandler. De sklir ned på høykant, og er en kjempe gave til venner og kjøre pakket inn i litt papir med et koselig kort. I år ble det ikke til noen gave, jeg er så egoistisk og beholder alt selv, det er så altfor godt!
Brente mandler er kjempe lett å lage, eneste er at du må ha litt tålmodighet under røringen.
Du trenger:
1. Legg mandlene på et brett og rist dem i ovnen ved 200 grader i ca 10-12 minutter. Pass på at de ikke brenner seg, så rør litt i det av og til.
2. Bland vann og sukker i en kjele, kok opp og la sukkerlaken koke i 2-3 minutter.
3. Ha i de ristede mandlene.
4. Rør hele tiden, rør til sukkeret rundt mandlene krystaliseres og mandlene har fått et "grått" utseende.
5. Rør videre til sukkeret smelter igjen ( kan ta litt tid), og får en gjevn karamellfarge. Bruk ikke forsterk varme!
6. Bland deretter i smøret
7. Smør benkplaten med soyaolje (eller en olje som ikke smaker). Hell blandinen på bordet og ta mandlene fra hverandre. La avkjøles!
Knasende godt, og spises altfor fort!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Flinka! Dette SKAL jeg lage til mormor i julegave :D Vet du ca. hvor lang tid det tar?
SvarSlettmaks en times tid :)
SvarSlett